Vabilo na posvet tržno usmerjenih čebelarjev

22.07.2020 14:06:45
Ekonomika
Čebelarska zveza Slovenije, JSSČ organizira posvet za tržno usmerjene čebelarje. Potekal bo v prostorih ČZS 3. septembra 2020 ob 16.00 uri.

V EU Uredbi 917/2004 z dne 29. aprila 2004 je bilo opredeljeno, da je poklicni čebelar tisti, ki ima v lasti 150 družin ali več. Zato je ČZS, kot izhodišče za tržno usmerjene čebelarje vzela tiste, ki imajo 150 ali več čebeljih družin. Na ČZS ocenjujemo, da je okoli 95% teh čebelarjev včlanjenih preko svojih društev v ČZS.
 
Program posveta:
1. Uvodni pozdrav:
  • - Boštjan Noč, predsednik ČZS,
  • - Marija Sivec, podpredsednica ČZS,
  • - dr. Jože Podgoršek, državni sekretar, MKGP.
 2. Kaj so prednosti morebitne ustanovitve združenja proizvajalcev   - Uroš Zgonec, MKGP,
3. Enotni nastop ter enotna promocija na domačem in tujem  trgu - Anka Lipušček Miklavič, direktorica Mlekarne Planika,
4. Možnosti črpanja EU sredstev iz PRP  za čebelarje  -  Uroš Zgonec, MKGP,
5. Digitalno trženje - Boštjan Kovač - Kokos Agency d.o.o.,
6. Pomen vključevanja v sheme kakovosti in ekološko čebelarstvo ter možnosti pridobivanja sredstev v ta namen - Maja Žibert, MKGP.
 
Čebele so znane po svoji delavnosti in marljivosti, pa tudi po dobri organiziranosti, povezanosti in usklajenosti. Zgledujmo se po čebelah. V sodelovanju je moč, ki odpira nove poslovne priložnosti in nove možnosti obstoja in prepoznavnosti na trgu.
 
Svojo prisotnost sporočite na e-naslov: natasa.strukelj@czs.si.
 
Vljudno vabljeni.

V prilogi najdete predstavitev aktualnega razpisa 6.4 Podpora za naložbe v vzpostavitev in razvoj nekmetijskih dejavnosti, ki je namenjen tudi čebelarjem. Predstavljen bo tudi  na posvetu tržno usmerjenih čebelarjev.