Zgledujmo se po čebelah: Stopimo skupaj in pomagajmo slovenskemu turizmu!

10.06.2020 14:35:36
Ekonomika
Čebele so lep zgled medsebojnega sodelovanja! V dobrem in slabem, vse za enega, eden za vse. Tudi ljudje bi se iz tega lahko veliko naučili.
Vavčerji, ki jih bomo prejeli slovenski državljani, bodo malce pomagali tistim z nočitvenimi kapacitetami, toda to zagotovo ne bo dovolj, da rešimo turizem. Če želimo biti uspešni, bo potrebno storiti več!
Vsak se trudi po svojih močeh predstaviti svojo ponudbo in privabiti goste k sebi. Prepričani pa smo, da bi skupaj lahko naredili veliko več. Slovenski gost večinoma po Sloveniji odhaja na enodnevne izlete, išče nekaj novega, doživetja, ki bodo zapolnila njegova pričakovanja. Z vavčerji bo marsikdo želel izkoristiti in bo svoje enodnevne izlete razširil na dvo- ali tridnevne ali celo večdnevne, tedenske.  Da bo to storil, pa ga moramo prepričati s ponudbo, ki bo drugačna in bo pritegnila njegovo pozornost.
Čebelarski turizem postaja ena najpomembnejših panog zelenega turizma. Letošnje leto je za ponudnike tovrstnega turizma idealno, da se predstavite slovenskim gostom in jih v svoje kraje pritegnete  z nekoliko drugačno ponudbo. Poleg tega tovrstna ponudba lahko pripomore k boljši ekonomičnosti čebelarstva.
Doživetja na čebelarskih kmetijah so edinstvena, le vključiti jih je potrebno k ostalim turistično-gostinskim ponudbam. Ponekod tovrstno sodelovanje že poteka, drugje ga je potrebno še vzpostaviti. Čebelarska zveza Slovenije je danes posredovala dopis ponudnikom gostinsko turističnih storitev s povabilom k sodelovanju, da v svoje programe vključijo ponudnike čebelarskega turizma Slovenije. Vsem vam, ponudnikom čebelarskega turizma, pa svetujemo, da svojo ponudbo predstavite ostalim lokalnim ponudnikom turistično gostinskih storitev. Skupaj z njimi lahko spišete odlično medeno pravljico in se slovenskim gostom predstavite na način, da se drugo leto ponovno vrnejo!
Na temo čebelarskega turizma smo v teh dneh posredovali tudi prispevek medijem.
Dopis ponudnikom gostinsko turističnih storitev in prispevek za lokalne medije najdete v prilogi sporočila.

Tanja Magdič, svetovalka za ekonomiko pri JSSČ