Spletno tekmovanje mladih slovenskih čebelarjev 2020 REZULTATI

23.05.2020 12:46:29
Izobraževanje
V soboto, 23. maja 2020 je v dopoldanskem potekalo spletno tekmovanje za otroke vključene v čebelarske krožke.
Z namenom vsaj nekoliko nadomestiti za letos odpovedano 43. Tekmovanje mladih čebelarjev v Zagorju ob Savi smo na ČZS sklenili organizirati tekmovanje preko spleta in sicer v tednu, ko praznujemo Svetovni dan čebel in čebelarski praznik, seveda v času, ko ni bilo šolskih obveznosti šolanja na domu. Spletno tekmovanje je imelo v primerjavi z običajnim državnim tekmovanjem določene prilagoditve predvsem pa je bilo povsem prostovoljne narave, namenjeno razvedrilu in utrjevanju znanja iz učbenika Čebela se predstavi. S tem smo omogočili krožkarjem, da spet občutijo privlačnost pomladnega brenčanja čebel.
Kljub temu, da je bila komunikacija med mentorji in krožkarji tem času okrnjena oz. ni bila mogoča je bila udeležba na tekmovanju solidna. Tekmovalci so s tem pokazali, da v dobrih dveh mesecih šolanja na domu še niso pozabili na prijateljice čebelice.
Za NIŽJO stopnjo se je prijavilo 95 tekmovalcev, sodelovalo 81 (lansko število tekmovalcev v Beltincih: 259). Na nižji stopnji tekmujejo učenci osnovnih šol do vključno šestega razreda, ki v času tekmovanja niso starejši od dvanajst let.
Za SREDNJO stopnjo se je prijavilo 82 tekmovalcev, sodelovalo 63 (lansko število tekmovalcev v Beltincih: 146). Na srednji stopnji tekmujejo učenci od sedmega do devetega razreda osnovnih šol, ki v času tekmovanja niso starejši od petnajst let.
Za VIŠJO stopnjo se je prijavilo 15 tekmovalcev, sodelovalo 13 (lansko število tekmovalcev v Beltincih: 30). Na višji stopnji tekmujejo dijaki srednjih šol, ki v času tekmovanja niso starejši od dvajset let.
Tekmovalci so iz različnih čebelarskih krožkov oz. mentorjev. Število teh je bilo 54 (lansko število sodelujočih mentorjev v Beltincih: 93).
Tekmovanje je potekalo v realnem času in sicer zaporedno po posameznih stopnjah. Tekmovalci so tekmovali individualno. V spletnem tekmovanju so lahko sodelovali vsi otroci vključeni v čebelarske krožke. Številčne omejitve ni bilo. Čas tekmovanja na posamezni stopnji je bil 30 minut.
Čestitamo vsem sodelujočim tekmovalcem in upamo, da se jeseni ponovno srečate v čebelarskih krožkih ter, da se prihodnje leto v živo snidemo na 43. Tekmovanju mladih čebelarjev v Zagorju ob Savi.
REZULTATE ZA POSAMEZNO TEŽAVNOSTNO STOPNJO OBJAVLJAMO V SPODNJIH PRILOGAH.
Marko Borko, vodja izobraževanja in usposabljanja ČZS