vabilo k ogledu razstave "Čebelarstvo in izzivi v oblikovanju"

20.05.2020 8:36:21
Tajništvo
Ob svetovnem dnevu čebel Vas vljudno vabimo k ogledu razstave Čebelarstvo in izzivi v oblikovanju, ki bo od 20. maja do 3. junija 2020 v Steklenem atriju Mestne hiše v Ljubljani.
Na razstavi bodo predstavljena izbrana dela projektov UrbanBee, BeeKul ter Čipka in prostor, ki jih je v sodelovanju s partnerji izvedla Fakulteta za dizajn, pridružena članica Univerze na Primorskem.

Na ogled bodo inovativna čebelja domovanja in urbani panji ter izdelki in spominki, ki se spogledujejo s čebelarstvom in bodo pripomogli k večji prepoznavnosti Slovenije z dolgoletno tradicijo čebelarstva.
Izdelki in spominki BeeKul projekta so nastali v sklopu projekta Po kreativni poti do znanja (PKP), Čebelarstvo kot izziv za sodobno oblikovanje, idejni predlogi UrbanBee pa v sklopu projekta Študentski inovativni projekti za družbeno korist (ŠIPK), Urbano čebelarstvo in izzivi v oblikovanju. Projekta sta bila sofinancirana s strani Ministrstva za izobraževanje, znanost in šport ter Evropske unije iz Evropskega socialnega sklada.
Sodelujoči študenti: Karin Čerin, Petra Slokan, Patricia Eržen, Zala Marinčič, Maja Marija Križan, Iza Pajić, Nina Auberšek, Viktorija Hafner in Nuša Willenpart, Miran Juriševič in Nika Prosen, Maja Cvelbar in Lucija Draginić, Matija Kunstelj in Anže Lopatič, Lan Krebs, Lovro Ivančić in Nina Glavič. 
Mentorji: izr. prof. dr. Damjana Celcar, doc. Jana Mršnik, Gorazd Trušnovec u.d.i.a.
Partnerji projekta BeeKul in UrbanBee: Fakulteta za dizajn, pridružena članica Univerze na Primorskem; Medtem, zavod za kulturo in naturo; Slovenski etnografski muzej; Medom d.o.o.
(Zaradi spoštovanja ukrepov ob pandemiji koronavirusa Covid-19 ne bo posebne otvoritve razstave, vas pa lepo vabimo k individualnemu ogledu predstavljenih del.)

Gorazd Trušnovec, društvo Urbani čebelar

Vir in povezava: http://urbanicebelar.si/vabimo-na-razstavo-cebelarstvo-in-izzivi-v-oblikovanju/
 

Fotografije