Spoštovana čebelarska društva, spoštovani čebelarji, spoštovani UO in NO

13.03.2020 13:37:07
Predsednik

Spoštovana čebelarska društva, spoštovani čebelarji, spoštovani UO in NO ČZS, sodelavci, …

Smo v težki situaciji, a ne samo mi čebelarji temveč vsa Slovenija. V tem času je naša naloga da delujemo kot najboljša čebelja družina. Delujemo eden za drugega in vsi skupaj za naše skupno dobro. ČZS se trudi, da bomo čebelarji čutili najmanjše možne posledice , zato smo stalno v navezi s MKGP in pristojnimi službami. Odpovedana usposabljanja bomo nadomestili kasneje, predvsem bomo naredili veliko več praktičnih delavnic, … razne odpovedane dogodke bomo izvedli kasneje, žal ApiSlovenije letos ne bo. Bomo pa skušali predavanja , ki so bila predvidena na Apisloveniji, izvesti z istimi predavatelji jeseni. V tem času vzemite v roke priročnik dobra čebelarska praksa in zbornikApiSlovenija 2020, ki ste ga dobili preko ČD člani ČZS in je tudi objavljen na spletu ČZS .
Prav tako je sedaj čas za Interaktivnega svetovalca - http://czs.si/interaktivni-svetovalec/

Vprašanja kaj bo z oskrbo čebel v primeru karantene posameznih območij, kaj bo z prodajo čebel v tujino, kaj bo z prevozi čebel na pašo, … so resna in jih rešujemo sproti z ministrico, a prvo je zdravje vseh nas, s tem upam da se strinjamo VSI.

Kot predsednik ČZS vas prosim, da smo v tem času strpni in da upoštevamo navodila pristojnih. Spremljajte spletno stran ČZS, kjer bodo sproti vsa obvestila.

Če ima kdo kakršno koli vprašanje, rabi nasvet ali kaj podobnega, sem Vam na voljo ali po e- mailu nocb@czs.si ali na tel 040436512 - kadarkoli.

Po dežju vedno posije sonce in tudi to bo minilo in spet bo kot mora biti.

Boštjan Noč, predsednik ČZS