Izdelava maket slovenskih čebelnjakov

19.12.2019 9:43:13
Tehnologija
Čebelarska zveza Slovenije v sodelovanju s podjetjem Belinka Belles d.o.o. prireja natečaj z naslovom Izdelava maket slovenskih čebelnjakov. Natečaj ki se pričenja s 1.1.2020 je namenjen srednjim lesarskim šolam in njihovim dijakom, ki bodo v okviri natečaja izdelovali makete različnih posebnih, zanimivih in tradicionalnih slovenskih čebelnjakov.

Nabor zanimivih ter edinstvenih čebelnjakov ki se bodo lahko izdelovali  je pripravila strokovna komisija, v kateri med drugim sodelujejo tudi arhitekt in profesor ter avtor knjige Slovenski čebelnjak  g. Borut Juvanec, čebelar in fotograf  g. Franc Šivic ter predstavnica podjetja Belinka Belles d.o.o. ga. Manja Robič Zima.  V natečaju stremimo k temu, da bodo dijaki posameznih srednjih šol izdelovali čebelnjake ki se nahajajo v njihovi okolici, vsekakor pa bodo lahko po dogovoru s strokovno komisijo izdelali tudi čebelnjake po lastni predlogi, katerih ni v pripravljenem izboru.

Cilj natečaja je izdelati makete slovenskih čebelnjakov , katere bodo lahko del stalnih in potujočih razstav, s katerimi bomo lahko domači in tuji javnosti predstavili Slovenijo, naše čebelarstvo ter arhitekturo. Dijaki ki bodo makete izdelovali pa se bodo prav tako spoznali z čebelarstvom ter z značilnostmi čebelnjaka.
V kolikor imate glede natečaja kakršna koli vprašanja se lahko obrnete na e naslov simon.golob@czs.si ali na telefonsko številko 01/ 729 61 12.

Simon Golob
 

Fotografije