Iskanje najboljših tehnoloških rešitev v čebelarstvu

17.12.2019 8:48:30
Tehnologija
Čebelarji si svoje delo pogosto lajšamo z uporabo različnih naprav, pripomočkov in metod ki so nastali kot posledica pestrega znanja, ročnih spretnosti in idej ki se rodijo pri delu s čebelami. Veliko čebelarjev pri svojih delih uporablja številne novosti katere so si izdelali in škoda bi bilo da uporabnih novosti ne delijo z ostalimi.

Za vse ki bi želeli tovrstne rešitve deliti s preostalimi čebelarji in s splošno javnostjo, ter s tem poskrbeti tudi za lastno promocijo, komisija za tehnologijo čebelarjenja in varno hrano pri ČZS razpisuje natečaj za najboljše nove tehnološke rešitve s področja čebelarjenja.

Vse ki si delo lajšate s pomočjo tehnoloških rešitev, katere ste izdelali sami in jih vsaj dve sezoni uspešno uporabljali, vabimo da primere ( fotografije in opis) svojih  tehnoloških rešitev pošljete na sedež ČZS na Brdu pri Lukovici ali na e-naslov simon.golob@czs.si. Komisija za izbor bo izbrala najboljše tehnološke rešitve, katere bomo čebelarjem prestavili na čebelarskem posvetu na 43. ApiSloveniji, ki bo dne 14. in 15. marca 2020 v Celju.

Prijave sprejemamo do 1. februarja 2020, več informacij pa vam je na voljo na tel. 030 604 015 ali na e-naslovu: simon.golob@czs.si.
 
Simon Golob, svetovalec za tehnologijo čebelarjenja pri JSSČ