Ambroževe svete maše po Sloveniji

14.11.2019 11:17:41
Tajništvo
Ambroževa maša v Ljubljana Polje – Vljudno vas vabimo k čebelarski sveti maši za vse pokojne čebelarje v cerkev Marijinega vnebovzetja Ljubljana Polje v nedeljo, 17. novembra 2019, ob 10. uri.
ČD Ljubljana Moste Polje
Ambroževa maša v Novi Štifti – Vabimo vas na tradicionalno, že 15. čebelarsko sveto mašo v čast našemu zavetniku sv. Ambrožu. Maša bo v nedeljo, 1. decembra 2019, ob 10. uri v romarski cerkvi Marije Zvezde v Novi Štifti pri Gornjem Gradu. Vabljeni vsi čebelarji in ljubitelji čebelarstva. Posebno vabilo velja praporščakom čebelarskih društev, saj želimo, da bi naše praznovanje polepšali s prapori. Po maši bo sledilo družabno srečanje.
ČZ Sa-Ša in ČD Gornji Grad
Ambroževa maša v Stični – Čebelarsko leto je pri koncu in, kot že sedemkrat prej, se bomo čebelarji ČD Stična tudi letos priporočili svetemu Ambrožu. K osmi Ambroževi maši, ki bo potekala 1. decembra 2019 ob 10. uri v baziliki Žalostne Matere Božje v Stični, vabimo tudi vas, drage čebelarke, dragi čebelarji ter praporščaki.
ČD Stična
Ambroževa maša v Starem trgu pri Ložu – ČD Loška dolina - Stari trg vabi k tradicionalni Ambroževi sveti maši v cerkev svetega Jurija v Starem trgu pri Ložu v nedeljo, 1. decembra 2019, ob 10.00. Še posebej so lepo vabljeni praporščaki ČD-jev s prapori. Po maši bosta sledila tudi pogostitev in družabno srečanje. Lepo vabljeni!
ČD Loška dolina - Stari trg
Ambroževa maša na Brunku – ČD Sevnica, ČD Radeče in ČD Šentjanž vljudno vabimo čebelarje na tradicionalno čebelarsko druženje in 13. Ambroževo sveto mašo v čast zavetniku čebelarjev, ki bo v soboto, 7. decembra 2019, ob 11. uri v cerkvici Svetih treh kraljev na Brunku nad Radečami. Lepo vabljeni in naj medi!
ČD Sevnica
Ambroževa maša na Viru pri Domžalah – ČD Vir pri Domžalah vabi čebelarje in ljubitelje narave v soboto, 7. decembra 2018, ob 18.00 v župnijsko cerkev svetega Jožefa na Viru, da počastimo zavetnika čebelarjev svetega Ambroža. Bogoslužje bo darovano za žive in mrtve čebelarje. Čebelarska društva prosimo, da se svečanosti udeležijo s prapori v svečanih čebelarskih oblekah.
ČD Vir pri Domžalah
Ambroževa maša v Kovorju – ČD Tržič vabi čebelarje v nedeljo, 8. decembra 2019, ob 10. uri k sveti maši v zahvalo in priprošnjo svetemu Ambrožu v cerkev svetega Janeza Krsnika v Kovorju.
ČD Tržič
Ambroževa maša v Šenčurju – Vse čebelarje vabimo, da se v nedeljo, 8. decembra 2019, ob 10. uri v župnijski cerkvi svetega Jurija v Šenčurju udeležite tradicionalne svete maše ob godovnem dnevu svetega Ambroža. Po maši se bomo ob čaju in medenih dobrotah zadržali na klepetu.
ČD Šenčur
Ambroževa maša v Lovrencu na Pohorju – ČD Lovrenc na Pohorju vabi vse čebelarje iz sosednjih društev k čebelarski maši, ki bo v nedeljo, 8. decembra 2019, ob 10.00 v cerkvi sv. Lovrenca v Lovrencu na Pohorju.
ČD Lovrenc na Pohorju
Ambroževa maša na Ambrožu pod Krvavcem – V čast našemu zavetniku, svetemu Ambrožu, vljudno vabimo na obred, ki bo v nedeljo, 8. decembra 2019, ob 15. uri v cerkvi sv. Ambroža na Ambrožu pod Krvavcem. Po obredu bo sledilo družabno srečanje.
ČD Cerklje na Gorenjskem
Ambroževa maša v Dobu pri Domžalah – Letošnja tradicionalna sveta maša bo v nedeljo, 15. decembra 2019, ob 10. uri v farni cerkvi svetega Martina v Dobu. K zahvalni maši v spomin na svetega Ambroža in vse pokojne čebelarje vabimo vse čebelarke, čebelarje in ljubitelje čebel. Čebelarska društva vabimo, da se maše udeležijo s svojimi prapori.
ČD Krtina Dob