Medeni zajtrk 2019

30.09.2019 14:50:01
Ekonomika
Leto je ponovno naokrog in slovenski čebelarji se že pripravljamo na medeni zajtrk, ki bo to leto potekal v petek, 15. novembra 2019, v sklopu Tradicionalnega slovenskega zajtrka ob Dnevu slovenske hrane. Zahvala za uspešnost projekta medeni zajtrk gre vsem čebelarjem, ki vsak po svojih najboljših močeh pomagate, da je v vrtcih in šolah ta dan glavna tema čebelarstvo in seveda zaposlenim v VVZ, ki znanje o pomenu čebel za lokalno pridelano hrano širijo na naše najmlajše.
 
Medeni zajtrk je nastal s ciljem osveščanja o pomenu čebel in prednostih lokalno pridelanih živil. Menimo, da cilju, tudi ob vaši pomoči dobro sledimo. To, da je lokalno pridelana hrana okusnejša in bolj zdrava, že dolgo ni več skrivnost, slovenski čebelarji pa si želimo, da naš med ne bi bil na jedilniku šol in vrtcev le ob tradicionalnem slovenskem zajtrku. V marsikaterem vrtcu ali šoli že imajo vzpostavljen sistem naročanja medu pri lokalnih čebelarjih. Slovenski čebelarji si prizadevamo za varno in kakovostno pridelavo medu, medtem ko naše čebele skrbijo za opraševanje in pomembno prispevajo k pridelavi lokalne hrane. 
 
V začetku septembra smo na e-naslove vzgojno izobraževalnih zavodov - šol in vrtcev posredovali povabilo k sodelovanju pri letošnjih aktivnostih (celoten dopis najdete v prilogi sporočila). Do konca oktobra, pa boste na naslove čebelarskih društev prejeli letošnjo zgibanko Čebelica, moja prijateljica. Vas čebelarje pa seveda vabimo, da pomagate pri izvajanju aktivnosti in informacije razširite med zaposlene v Vzgojno varstvenih zavodih (učitelje, vzgojitelje, vodje prehrane, ipd.) na lokalnem območju, ki bi želeli sodelovati pri predlaganih aktivnostih povezanih s čebelarstvom.
 
Poskrbimo, da bo ta dan tudi v tem letu čebelarski!
 
 
Tanja Magdič,                                                                                                   
Vodja projekta