Sklad – učni čebelnjak za invalide


                         


Spoštovani,
 
Leto 2018 bo nekaj čisto posebnega, ne samo za nas čebelarje pač pa za celo Slovenijo. To bo pravo čebelarsko leto, saj se bo 20. maja 2018 po več kot treh letih prizadevanja Slovenije prvič praznovalo Svetovni dan čebel, s katerim želimo predstaviti pomen čebel in ostalih opraševalcev za zagotavljanje hrane, trajnostnega kmetijstva, biotske raznolikosti in ohranjevanje okolja. Slovenija bo to leto prestolnica svetovnega čebelarskega in političnega dogajanja na temo čebel in ostalih opraševalcev, čebeljih pridelkov in problemov, ki pestijo njihovo in posledično našo prihodnost.
 
V okviru omenjenih dogodkov Čebelarska zveza Slovenije želi aprila 2018 postaviti  prvi učni čebelnjak za čebelarje invalide na invalidskih vozičkih. To bi bil edinstven primer in predvsem primer odličnega sodelovanja in vključevanja invalidov v družbo in v delo s čebelami. Sama lokacija v tem trenutku še ni točna in jo bomo dorekli skupaj z zvezo paraplegikov Slovenije.
 
Okviren strošek projekta postavitve čebelnjaka za usposabljanje invalidov bo okvirno znašala med 12 - 15 tisoč evrov.
Projekt lahko izpeljemo samo preko sponzorjev in donatorjev, zato se obračamo na Vas, da nam po vaših močeh pomagate.
 
Vsak korak šteje in vsak evro bo prispeval k našemu cilju  - postavitvi prvega učnega čebelnjaka za čebelarje invalide na invalidskih vozičkih na svetu!
 
 Vsi tisti, ki želite prispevati in pomagati pri uresničitvi našega cilja prosimo pišite na e-mail naslov barbara.dimec@czs.si
 
Že vnaprej hvala!
 
Boštjan Noč, predsednik ČZS


 

Arhiv objave