Vabljeni na ApiSlovenijo 2017

03.03.2017 8:53:19
Tehnologija
 ČZS in Celjski sejem vsako leto marca pripravita največje letno srečanje domačih čebelarjev, tem pa se v vse večjem številu pridružujejo tudi čebelarji iz tujine. Prodajna razstava je umeščena v čas tik pred začetkom čebelarske sezone, ko čebelarji že opravljajo nakupe za prihajajočo sezono, zato predstavlja odlično priložnost za nakup in predstavitev čebelarske opreme .
Da je čebelarski sejem ApiSlovenija v zadnjih letih najpomembnejši čebelarski dogodek na koledarju slovenskih čebelarjev, dokazujejo številke o obisku čebelarjev, število razstavljavcev in površina razstavnega prostora, ki se iz leta v leto povečujejo. Letos pričakujemo preko 5000 obiskovalcev, katerim bo svojo opremo ponujalo preko 70 razstavljalcev iz  10 držav. Mednarodna prodajna razstava bo  potekala v  večji sejemski dvorani D, kjer bo zagotovljena raznolika ponudba najnovejših izdelkov, pripomočkov in opreme za čebelarjenje. Tu si bodo lahko  obiskovalci ogledali tudi interaktivni paviljon "Čebelji svet".

 Tradicionalno srečanje ApiSlovenija, ki bo 11. in 12. marca 2017 potekalo že štiridesetič po vrsti, je največji in najbolj pomemben čebelarski dogodek regije. Poleg mednarodne prodajne razstave, dneve čebelarstve v Celju tradicionalno zaznamuje tudi strokovni spremljajoči program.
 
V strokovnem delu druženja se bodo čebelarke in čebelarji v soboto, 11. marca 2017, posvetili nasvetom Kako do zdravih in močnih čebeljih družin. Nedelja, 12. marca 2017, pa bo že tradicionalno v znamenju primerov dobrih čebelarskih praks.
 
Čebelarska zveza Slovenije bo v nedeljo, 12. marca 2017, na sejmu ApiSlovenija, razglasila zmagovalce Mednarodnega natečaja čebelarske fotografije. Na natečaj, ki se je iztekel konec decembra 2016, smo prejeli 296 fotografij, 45 avtorjev iz 17 držav. Od tega jih 25 prihaja iz Slovenije.
 
Na galeriji pred predavalnico bo urejena čebelarska ulica na kateri se bom predstavila JSSČ . Tu se bodo predstavili tudi inovatorji, ki bodo prikazovali nove tehnologije iz pridelave matičnega mlečka, fotografi s svojimi nagrajenimi fotografijami in čebelam najbolj prijazne občine.
 
Ob 40. obletnici tradicionalnega srečanja ApiSlovenija 2017 pa bo še posebej svečano, saj nas v soboto obiščeta predsednik vlade g . dr. Miro Cerar in predsednik svetovne čebelarske organizacije g. Phillip McCabe.

Vlado Auguštin