Ste že pridobili NPK čebelar/čebelarka?

07.04.2020 12:07:39
Izobraževanje
Poklicna kvalifikacija je po Zakonu o nacionalnih poklicnih kvalifikacijah delovna poklicna oziroma strokovna usposobljenost, potrebna za opravljanje poklica, in je priznana kot nacionalna poklicna kvalifikacija (NPK). Predstavitveni video Centra RS za poklicno izobraževanje o NPK čebelar/čebelarka si lahko ogledate na povezavi: www.youtube.com/watch?v=782Dxz36Ztw. Prek svetovalnega postopka certificiranja lahko NPK čebelar/čebelarka pridobite pri ČZS. Svetovalni postopek pridobivanja NPK čebelar/čebelarka je namenjen:
  • odraslim, ki imajo poklicne kompetence iz čebelarstva (izkušnje, znanje, spretnosti), vendar nimajo javno veljavne listine;
  • tistim, ki želijo napredovati v poklicni karieri;
  • povečevanju poklicne mobilnosti;
  • izpolnjevanju zahtev pri registraciji za vzrejevalca matic;
  • izpolnjevanju zahtev pri nekaterih razpisih oz. ukrepih (npr. mladi prevzemnik kmetije).
 
Formalni pogoj za vstop v svetovalni postopek za pridobitev NPK čebelar/čebelarka je, da čebelarite najmanj tri leta z najmanj petimi čebeljimi družinami pod mentorstvom. Če si tudi sami želite pridobiti NPK čebelar/čebelarka, vas vabimo na predstavitveni spletni sestanek – webinar, ki bo potekal v četrtek, 9. aprila 2020, ob 15. uri v trajanju do 40 minut.
Na svetovalni webinar za pridobitev NPK čebelar/čebelarka se lahko prijavite v spletnem obrazcu na povezavi >>> PRIJAVA
Navodilo za uporabnike webinarjev Čebelarske zveze Slovenije se nahajajo v prilogi na dnu tega obvestila.
Marko Borko, vodja izobraževanja in usposabljanja pri ČZS