Dobili državne prvake v senzoričnih lastnostih medu

09.12.2017 21:59:11
Varna hrana
Včeraj je na Čebelarskem centru Slovenije potekala svečana zaključna prireditev z razglasitvijo končnih uvrstitev nominirancev za državne prvake v senzoričnih lastnostih medu 2017.

Zbrane je nagovoril predsednik ČZS g. Boštjan Noč ter predsednica strokovne ocenjevalne komisije doc.dr. Mojca Korošec iz Biotehniške fakultete, ki je zbranim tudi predstavila potek ocenjevanja.

V kategoriji GOZDNI MED je naziv državnega prvaka v senzoričnih lastnostih medu osvojil Janko Podkrižnik (Ljubno ob Savinji), 2. mesto Anton Meglič (Tržič), 3. mesto Lojze Lipnik (Orehova vas), zahvalo za uvrstitev pa je dobil Marjan Kocjančič (Hrastovlje).

V kategoriji CVETLIČNI MED je naziv državnega prvaka v senzoričnih lastnostih medu osvojilo Obalno čebelarsko društvo Koper, 2. mesto Matjaž Berdnik (Dobrova), 3. mesto Bruno Kirbiš (Limbuš) ter zahvalo za uvrstitev Mitja Šibila (Tržec).

V kategoriji KOSTANJEV med je naziv državnega prvaka v senzoričnih lastnostih medu pripadel Čebelarstvu Klemenčič (Škofja Loka), 2. mesto je osvojil Luka Jurečič (Cerklje ob Krki) in 3. mesto Janez Brvar (Miklavž na Dravskem polju).

V kategoriji SMREKOV med je naziv državnega prvaka v senzoričnih lastnostih medu osvojil
Bruno Berlot (Tolmin), 2 .mesto je pripadlo Mitju Smrdel (Kranj) in 3. mesto Tomažu Kokl (Preddvor).
 
Udeležencem prireditve smo predstavili pomen shem višjih kakovosti in prisotne nagovorili k vključevanju v sheme kakovosti in priložnosti, ki jih sheme kakovosti prinašajo. Razdelili smo tudi informativne zgibanke ter dogodek zaključili z medeno kulinariko.

Vsem prejemnikom priznanj in državnim prvakom iskrene čestitke in še naprej veliko uspeha pri delu.

Po uspešno opravljenem izobraževanju na Biotehniški fakulteti v senzoričnem prepoznavanju medu so na predlog Komisije UO ČZS za ocenjevanje in uporabo čebeljih pridelkov in po potrditvi na UO ČZS, ob tej priložnosti prejeli tudi:
Bernarda Boštjančič iz Prestranka
Roman Klopčič iz Grosuplja
Mitja Šibila iz Vidma pri Ptuju
Lilijana Rajković iz Ljubljane
Franc Žerjal Mal iz Ljubljane
Drago Posega iz Postojne 
Mihael Močnik iz Rač
Renata Močnik iz Rač

Vsem iskrene čestitke veliko uspeha pri delu.


Nataša Lilek

Fotografije