Senzorična ocenjevanja medu v letu 2016

12.08.2016 9:04:45
Varna hrana
Objavljamo razpored slovenskih in mednarodnih senzoričnih ocenjevanj medu v letu 2016. Ocenjevanja bodo potekala po »Pravilniku o senzoričnem ocenjevanju medu« (UO ČZS, 2014). Najboljši vzorci s teh tekmovanj bodo imeli možnost sodelovanja na državnem senzoričnem ocenjevanju medu za izbor državnega prvaka v senzoričnih lastnostih v posamezni vrsti medu. Letos bodo ocenjene vrste medu, ki so značilne za Slovenijo, in sicer akacijev, cvetlični, lipov, kostanjev, smrekov, hojev in gozdni med ter med oljne ogrščice in rešeljike. Za en vzorec sta potrebna dva 450 g kozarca istega lota medu. Ob oddaji vzorca mora lastnik medu izpolniti tudi posebno izjavo, ki jo dobi pri organizatorju in je sestavni del prej omenjenega Pravilnika.
organizator Kategorija ocenjevanja zbiranje vzorcev naslov kotizacija informacije ocenjevanje Zaključna slovesnost
ČD Semič mednarodno 1.-10.9.2016 Žani Škrinjar, Vajdova ulica 45, 8333Semič, po dogovoru 040/844 373 20 EUR g. Pavlin, 031 636 205 1.10.2016 16.10.2016
Obalno čebelarsko društvo Koper slovensko 29.8.-2.9.2016 Marino Jurada, Kampel 26 b, 6000 Koper, 031/ 275 232 10 EUR ga. Smrdelj 041/613 067 17.9.2016 8.10.2016
ČD Grosuplje slovensko 30.8.2016 Čebelarski dom, Spodnje Blato 20 a, Grosuplje 15 EUR g. Maver 031/ 266 848 14.9.2016 28.9.2016

Vljudno vabljeni k sodelovanju!

Za potrebe sestave senzoričnih komisij si organizatorji lahko pomagajo s seznamom preskuševalcev medu in strokovnjakov s področja senzoričnega ocenjevanja medu, ki ga najdete v priponki tega sporočila.