Belokranjski čebelarji na čebelarskem sejmu v Bjelovarju

12.02.2018 9:41:43
Tajništvo
Čebelarsko društvo Črnomelj je organiziralo strokovno ekskurzijo na 14. čebelarski sejem v Godovcu pri Bjelovarju. Čebelarjem iz Črnomlja, Metlike in Semiča so se na ekskurziji pridružili tudi čebelarji iz Pčelarske udruge Žakanje.
V sklopu sejma so organizirana strokovna predavanja, ki smo se jih udeležili. Med predavatelji je bil predsednik Čebelarske zveze Slovenije g. Boštjan Noč s predstavitvijo čebelarjenja po svetu in pomena čebel. Ga. Lidija Svečenjak, doc. dr. sc., predavateljica na Agronomski fakulteti Zagreb pa je predavala na temo ponarejanja čebeljega voska in ukrepi za reševanje kontinuiranega onesnaženja voska.
Na sejemskem prostoru so predstavljene inovacije in čebelarska oprema proizvajalcev iz območja sosednjih regij. Sejemski razstavljavci so svojo opremo po ugodnih cenah prodajali svoje izdelke, kar so obiskovalci v veliki meri izkoristili. Organizator je predstavil tudi dosežke na razvoju čebelarske ponudbe na območju Hrvaške.
Poleg čebelarska sejma je bil na sejemskem prostoru tudi 5. sejem vina, na katerem so se predstavili predvsem vinarji iz področja Podravine. Po obisku sejma smo obiskali kmečki turizem v bližnji okolici z degustacijo vina.
Jože Butala, ČD Črnomelj

Fotografije