PRIHOD DELEGACIJE IZ NEW YORKA

23.12.2017 13:38:29
Tajništvo
Delegacija, ki se je udeležila razglasitve Svetovnega dne čebel na generalni skupščini v OZN (New Yorku), se je danes, 23. 12. 2017 vrnila v Slovenijo. Slovenski čebelarji in podporniki čebelarstva smo jih v velikem številu pričakali na letališču Jožeta Pučnika Ljubljana. Ob pozdravnem nagovoru delegacije s strani podpredsednika ČZS, g. Marka Alaufa, smo delegaciji v znak zahvale podarili medene medalje s podobo logotipa Svetovni dan čebel. Temu je sledil razrez potice.
 
Več kot sto zbranih sta nagovorila tudi predsednik ČZS, g. Boštjan Noč in minister za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano, mag. Dejan Židan. Ob tem je prvi dejal, da je bilo veliko delo opravljeno s pomočjo vseh, ki so verjeli v ta projekt, da pa je naslednja naloga priti do podpor na čebelji panj za slehernega čebelarja. Mag. Dejan Židan pa je med drugim v svojem nagovoru izpostavil, da je ponosen, ker je čebelar in Slovenec.
 
Vzdušje ob sprejemu delegacije in ob dejstvu, da je Slovenija z razglasitvijo Svetovnega dne čebel dosegla veliko, je bilo prijetno. To se je odražalo tudi med obiskovalci – slišati je bilo pesmi Čebelar ob spremljavi diatonične harmonike Jana Verbiča in Komornega moškega zbora Čebelarske zveze Slovenije, vdeti čebelarske uniforme, prapore in narodno nošo, plapolale pa so tudi zastave Svetovni dan čebel. Verjamemo, da so tovrstne zastave zaplapolale v marsikateri občini po Sloveniji.   

Lidija Senič, vodja služb ČZS